melontareitit

Lieksanjoki / lieksa

Lieksanjoki on suurin Lieksan alueella virtaavista joista. Se saa alkunsa Venäjän puolella sijaitsevasta Lieksajärvestä ja päättyy Pieliseen Lieksan keskustan alueella. Lieksanjoen alaosassa on kaksi vesivoimalaitosta; Pankakosken voimalaitos sekä Lieksankosken voimalaitos. Lieksanjoen melontareitti on upea kokonaisuus, josta löytyy monipuolisia maisemia ja paljon eri tauko- ja leiripaikkoja. Melontareitti on kokonaisuudessaan yli 100 kilometriä, jos melonnan aloittaa rajavyöhykkeen reunasta ja jatkaa Pankakoskelle saakka. Lieksanjoen yläosa on erittäin kaunista aluetta, siellä sijaitsee Ruunaan luonnonsuojelualue. Lieksanjoki kulkee Ruunaan retkeilyalueen läpi ja se on yksi Metsähallituksen suosituimmista erä- ja kalastuskohteista. Ruunaan retkeilyalueella on tarjolla paljon palveluita, katso lisää esim. ruunaa.fi. Ruunaan retkeilyalueella on kuusi koskialuetta, jotka tarjoavat haasteita myös kokeneimmillekin melojille. Lieksanjoki tarjoaa useita aloitus- ja lopetuspisteitä melontaretkelle. Kysy lisää, niin suunnitellaan teille sopiva retki.

jongunjoki (Kuhmo/lieksa)

Jongunjoki alkaa Kuhmon puolella sijaitsevasta Jonkerijärvestä. Jongunjoki oli ennen tärkeä uittoväylä ja nykyisin se palvelee pääasiassa melojia ja retkeilijöitä. Jongunjoki on yksi Suomen parhaista retkimelontareiteistä. Erämainen joki tarjoaa luonnonrauhaa ja kauniita maisemia virratessaan läpi Kuhmon ja Lieksan rajaseudun. Jongunjoella on lähes neljäkymmentä koskea, joista kolme on haastavia etenkin kevättulvan aikaan. Jokireitillä on useita tauko- ja leiripaikkoja. Melontaretken aikana kannattaa pitää taukoja ja käydä ihailemassa ainakin Hiidenportin rotkolaaksoa sekä Rasvasuo – Kitkasuon soidensuojelualuetta. Jongunjoelta löytyy useita aloitus- ja lopetuspisteitä melontaretkelle. Jongunjoen melontaretkellä vierähtää helposti useampi yö, kysy lisää, niin suunnitellaan teille sopiva retki.

viekijoki (lieksa)

Viekijoen on sanottu olevan Suomen mutkaisin joki. Tämä väite on helppo todeta lähes paikkansapitäväksi kun käy mutkittelemassa kanootilla Viekijoen virrassa. Viekijoella ei ole tauko- ja leiripaikkoja, joten pakkaa mukaan kaikki tarvittava retkellesi.
Meiltä vuokrakalusto ja kuljetukset Viekijoen melontareitille.

Seuraa tiedotuksia ohjatuista melontaretkistä.

Katso tästä Viekijoen melontareittiseloste.

Saramojoki (Nurmes)

Saramojoki on tunnettu melontareitti Nurmeksessa. Melontareitin voi valita kolmen eri latvajoen välillä. Melontareitin kokonaispituus latvajokineen on n. 25 – 35 km. Joki päättyy Lautiaisjärveen, josta voi meloa Pieliselle. Huomioithan, että Saramojoella on useita haastavia koskialueita.

  • Meiltä vuokrakalusto ja kuljetukset Saramojoen melontareitille.
  • Seuraa tiedotuksia ohjatuista melontaretkistä.

Valtimonjoki (Nurmes)

Upeat maalaismaisemat houkuttelevat melomaan päiväretkelle Valtimonjoelle. Reitti alkaa Valtimon kirkonkylältä ja päättyy Kuokkastenkosken ylävirralle.

  • Meiltä vuokrakalusto ja kuljetukset Valtimonjoen melontareitille.
  • Seuraa tiedotuksia ohjatuista melontaretkistä.